Start, geniet en finish bij de Kramp Run Varsseveld!

Volgende week zaterdag 4e Kramp Run in Varsseveld
13 september 2014 is het weer zover! De organisatoren AVA 70 uit Aalten, AV Argo uit, Doetinchem Atletico ‘73 uit Gendringen, Stichting Gert-Jan Wassink uit Varsseveld werken
samen aan een hardloopspektakel in Varsseveld. Daarnaast kan het evenement niet bestaan zonder onze trouwe sponsoren, tevens dit jaar drie nieuwe sponsors mogen verwelkomen,
waaronder Westerveld en Vossers, Munsterman en Therapeutisch Centrum Varsseveld.

 

De Kramp Run in Varsseveld is een hardloopevenement dat in het teken staat van sportiviteit, maatschappelijke betrokkenheid en het goede doel Kanjers voor Kanjers. Deze organisatie steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. De Kramp Run gaat langs een aantal unieke plekjes van Varsseveld en ook door het magazijn van hoofdsponsor Kramp. Voor de jeugd van basisscholen, werknemers van bedrijven en recreanten is dit een evenement om samen sport en gezelligheid met elkaar te beleven tijdens en na de hardloopwedstrijd.


Het programma

17:00 Kids Run 1 km, samen met vader of moeder jeugd t/m 9 jaar
17:15 Kids Run 2 km jeugd t/m 15 jaar
17:30 Recreanten 5 km
17:30 Business Run 5 km
18:30 Top Run Dames 5 km
18:55 Top Run Heren 5 km

Het parcours is zo opgezet dat het voor publiek een fantastische ervaring is om de absolute top van Nederland te zien lopen in snelheden boven de 20 kilometer per uur. Voor de Top Run zijn er 5 ronden van 1 kilometer waardoor het een geweldig spektakel is om hierbij aanwezig te zijn. Voor de Recreanten- en de Businessrun zijn er 2 ronden van 2,5 kilometer.

Nieuwe start positie voor de recreanten- en businessrun
De nieuwe start van de recreanten- en businessrun is nu ter hoogte van de winkel Action aan de Doetinchemse weg waar ook de start van de Top Runs afgelopen jaar begon. Als organisatie hebben wij hiervoor gekozen zodat het startvak dan buiten het loopparcours komt te liggen en de lopers eerder klaar kunnen gaan staan in hun startvak. Door de verlegging van de start wordt een extra lus gelopen op het Svedex terrein waardoor de wedstrijd ook dit jaar weer een officieel gemeten 5 km parcours is.

Toppers bij de Top Run heren en dames
De Top Run bij de heren en dames gaat ook dit jaar weer een fantastische wedstrijd worden in het centrum van Varsseveld. Helaas kan onze Varsseveldse topper Gert-Jan Wassink niet deelnemen doordat hij in de opbouw fase zit na een blessure. Uiteraard is hij wel aanwezig tijdens de 4e editie. Daarnaast is titel verdediger Roy Hoornweg ook afwezig door de keuze voor een ander wedstrijdschema.

Tot nu toe hebben wij 20 dames en 59 heren aan de start staan. Bij de Achterhoekse toppers heren zijn vertegenwoordigd: Jeroen Reintjes (Atletico ‘73), Mark te Brake (AVA 70), Bob te Lindert (AV Argo) en Lars Duistermaat. Achterhoekse toppers dames: Mariska Dute, Saskia Weinans, Naomi van Hierden (AV Argo), Isabel Wasseveld-Sticker en Bregje Sloot.

Internationale toppers heren: Dennis Licht (NL) (PR 5 km, 13.29) , Antoine Duvivier (BEL)(vice wereldkampioen duathlon) (nummer 3, editie 2013), Hendrik Pfeifffer (DUI) (10 km Kampioen U23). Landelijke toppers heren: Yannick Michiels en Ruben Scheurwater.

Landelijke toppers bij de dames: Jamie van Lieshout (Nummer 2 editie 2013) en Marlin van Hal (Winnaar editie 2013 en recordhouder in 16:51 min.).

De inschrijvingen dit jaar gaan meer dan voorspoedig. Er zijn alleen nog enkele plekken over voor de Top Run. Op de wedstrijddag is er geen mogelijkheid meer om in te schrijven.

Organisatie Kramp Run Varsseveld
info@kramprunvarsseveld.nl