Kramp Run haalt topatleten naar Varsseveld

Een kleine maand voor de zesde editie van de Kramp Run begint het deelnemersveld al behoorlijk vorm te krijgen. Thuisfavoriet Gert-Jan Wassink wil in zijn geboortedorp voor het eerst zegevieren maar het ziet er naar uit dat hij de overwinning niet cadeau gaat krijgen. Snelle mannen als Hendrik Pfeiffer (winnaar 2015), Mohammad Ali Mohammed en good old Patrick Stitzinger maken op 10 september hun opwachting.

 

Bij de dames behoort Mariska Dute uit Borculo tot de topfavorieten. Dute heeft dit jaar grote stappen gemaakt en heeft zich ontwikkeld tot een nationale subtopper. De Groningse Yasmin Hillebrink, winnares in 2015, en Marije Peters doen eveneens een gooi naar de zege. Dit trio wordt uitgedaagd door supertalent Jasmijn Lau. De 17-jarige atlete kwam dit jaar al tot 16.33 minuten en is daarmee de snelste Nederlandse b-junior aller tijden. De TopRun bestaat uit vijf ronden van één kilometer. De atleten kunnen rekenen op de steun van een enthousiaste menigte. De heren en dames starten in een aparte wedstrijd.

Achterhoeks Kampioenschap
Sinds 2015 is het Achterhoeks Kampioenschap toegevoegd aan de Kramp Run. Deze titelstrijd is een extra wedstrijdelement binnen de TopRun. Atleten en atletes woonachtig in de Achterhoek of de Liemers maken kans op de titel. Afgelopen jaar stonden Remi Rondeel uit Zelhem en Lisa te Molder uit Zieuwent op het hoogste podium. Zij behoren dit jaar wederom tot de kanshebbers. Mark te Brake uit Aalten, Lars Duistermaat uit Winterswijk en Edwin Wissema uit Didam hebben ook kansen op de overwinning. Bij de dames is de eerder genoemde Mariska Dute de te kloppen vrouw. Saskia Weinans uit Ulft en Eline de Jong uit Didam zijn de voornaamste belagers van Dute.

Recreanten- en BusinessRun uitverkocht
Ruim voor aanvang van de wedstrijd is de inschrijving voor de Recreanten- en BusinessRun gesloten. Bijna duizend atleten schreven zich in voor deze wedstrijd over vijf kilometer. Er staan 84 teams aan de start van de BusinessRun. De opbrengst van deze bedrijvenloop gaat in zijn geheel naar Stichting Kanjers voor Kanjers. De stichting steunt lokale projecten ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. Vorig jaar schonk de Kramp Run 10.000 euro aan Kanjers voor Kanjers. Het parcours van de Recreanten- en Businessrun bestaat uit twee ronden van 2,5 kilometer. De lopers doorkruisen onder meer de sfeervol aangeklede fabriekshallen van hoofdsponsor Kramp en Svedex. De finishstreep is getrokken in het bruisende centrum van Varsseveld.

Aanmelden voor de jeugdloop nog mogelijk
De inschrijving voor de 1 en 2 kilometer jeugdlopen is nog geopend. Ook voor deze afstanden geldt een deelnemerslimiet. Inschrijven kan via de website (www.kramprunvarsseveld.nl). Na-inschrijving op de wedstrijddag is niet mogelijk.