Pfeiffer en Hillebrink winnen in Varsseveld

Hendrik Pfeiffer heeft in stijl de 5e editie van de Kramp Run gewonnen. De 22-jarige Duitser liep een tijd van 14.18 minuten en dook hiermee zeven seconden onder het parcoursrecord van Roy Hoornweg.

Pfeiffer, vorig jaar derde in Varsseveld, nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong op een achtervolgend trio en stond de leiding niet meer af

Mohammed Ali Mohammed (14.28 min) won de sprint om de tweede plaats van de Belg Yannick Michiels (14.29 min). Publiekslieveling Gert-Jan Wassink kwam in het topveld als vierde over de streep. Op de vooravond van de wedstrijd trad Wassink in het huwelijk met ‘zijn’ Veerle. Bij de dames won Yasmin Hillebrink (17.03 min) op overtuigende wijze de TopRun. Van kop af aan snelde ze naar de winst. Marlin van Hal (17.17 min), winnares in 2013 en 2014 en houdster van het parcoursrecord, werd tweede. Haar parcoursrecord van 16.44 minuten kwam niet in het geding. Patty den Ouden (17.37 min) bleef in de strijd om de derde plaats b-junior Jasmijn Lau nipt voor.

Achterhoeks Kampioenschap

Tijdens de Kramp Run werd ook het officieuze Achterhoeks kampioenschap gehouden. De titel bij de heren ging naar Remi Rondeel van atletiekvereniging ARGO uit Doetinchem. Zijn trainingsmaatje Bob te Lindert greep het zilver en het brons ging naar Lars Duistermaat uit Winterswijk. Bij de dames waren het Ava-atletes Lisa te Molder en Eva Bruil die de show stalen. Op gepaste afstand werd Wendy Sasse uit Harreveld derde.

Recreanten- en BusinessRun

Hans Waalder (16.55 min) won net als in 2012 de RecreantenRun. De survivallaar uit Aalten sleurde vanaf de eerste meter stevig aan kop en niemand was bij machte hem te volgen. Marc Jansen (17.27 min) deed ruim een halve minuut langer over zijn 5 kilometer. Joost Somsen maakte het podium compleet. Gerdy Hoornenborg van Ava’70 was tot haar eigen verbazing de snelste vrouw . Ze won in een tijd van 21.22 minuten. Annemiek Saalmink (21.35 min) en Bo Meerbeek (21.44 min) vielen ook met hun neus in de boter. Het team van Victor’s Fruit won heel overtuigend de BusinessRun. Victor Duurland, eigenaar van bosbessenkwekerij Victor’s Fruit in de Heelweg en lid van Ava’70, was met zijn teamgenoten goed voor een totaaltijd van 1.13.59 minuten. Dit is de snelste teamprestatie uit de geschiedenis van de Kramp Run. De ijzersterke ploeg van Harrie Arendsen, winnaar in 2012 en 2013 en de nummer twee van 2011 en 2014 beklom ook in de lustrumeditie het podium. De derde plaats ging naar KAB Accountants. De deelnemerslimiet van de immens populaire Recreanten- en BusinessRun (850 lopers) was al weken van te voren bereikt.

Jeugdlopen:

Stan Prinsen won met overmacht de twee kilometer. Het Ava’70-lid bleef zijn concurrenten Kjell Venderbosch en Sjoerd Wiecherink – allebei van ARGO – ruimschoots voor. Bij de meisjes ging de overwinning wél naar ARGO. Sophie van Bergen liet haar opponenten, Daphne de Koning en Floor Huls, achter zich. Bij de allerjongsten zegevierde Mats Pouwels. In een bloedstollende wedstrijd was hij Sven Meinen en Max ter Haar te snel af. Bij de meisjes was het ook razend spannend. Elizah Rexwinkel trok aan het langste eind. Lisa Bakker en Lieke Ernst vergezelden Elizah op het podium.