RACERUN

RaceRun

We zijn er trots op te kunnen melden dat we dit jaar de RaceRun mogen toevoegen aan de Kramp Run!  Sporten is belangrijk, ook voor mensen met een fysieke beperking. Hiervoor wil de Kramp Run zich sterk maken.
RaceRunners (alle leeftijden) strijden tegen elkaar. Moedig hen met z’n allen aan!

Over de Run
Alle RaceRunners starten gezamenlijk bij de kerk. Het parcours bestaat uit een kleine ronde (van ca. 275 meter) en een grote ronde (van 1 km) naar keuze 1 of 2 keer gelopen kunnen worden. De weg bestaat volledig uit klinkerverharding. Voor de RaceRunners zijn vlakbij de start parkeerplaatsen gereserveerd. Daarnaast is bij de start en finish een invalidentoilet aanwezig.

Wat is RaceRunning?
Een RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen en volwassenen kunnen zich hiermee voortbewegen door hard te lopen. Andere loopfietsen (zoals een A-linker) zijn ook toegestaan.

Doelgroep
De RaceRunner is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel als ondersteuning nodig hebben. Voor deze groep is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen.
Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Meer informatie
Ben je op zoek naar een locatie waar men RaceRunnertrainingen geeft of wil je meer weten? Kijk op www.racerunning.nl.
Voor vragen over de RaceRun op zaterdag 7 september kun je terecht bij Susan Zweers

telefoonnummer 06-27211268
s.zweers3@chello.nl.

 

 


Kosten:

Kosten RaceRun € 4,-

 

Programma 7 september 2019

 

Start 17:10