Kramp Run Varsseveld steunt Manege Zandewierde

Kramp Run Varsseveld steunt stichting Kanjers voor Kanjers al jaren door de opbrengst van de enorm populaire Run te schenken aan de Achterhoekse stichting. Kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is te laten sporten en spelen: dat is de doelstelling van Kanjers voor Kanjers.

Ook dit jaar heeft Kanjers voor Kanjers weer een mooi project dat met de opbrengst van de Kramp Run gerealiseerd kan worden. Manege Zandewierde in Nieuw-Wehl is vooral gericht op mensen met een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of meervoudige beperking. De manege heeft betrouwbare pony’s en paarden en kunnen zelfs met hun paarden huifbed-rijden. Tevens zijn op deze manege speciaal opgeleide instructeurs en getrainde, enthousiaste vrijwilligers die klaar staan om de leerlingen te begeleiden waar nodig.

De wens van Manege Zandewierde is het aanschaffen van speciaal aangepaste materialen om zo de lessen extra uitdagend en meer toegankelijker te maken. Speciaal aanpaste zadeldekken en beugels voor de kinderen en calvettisteunen. Tevens kunnen met de opbrengst van de Kramp Run vijf kinderen rijles op therapeutische basis krijgen. Door alle bezuinigingen in de zorg kunnen deze kinderen te weinig gebruik maken van de faciliteiten van de manege. Met de therapie van de manege, waarbij de kinderen beter bewegen en zelfs minder pijnklachten hebben, tonen deze kinderen veel regressie. Hoe mooi is het dat dit voortgezet kan worden door de opbrengst van de Kramp Run.

Kanjers voor Kanjers is er weer enorm trots op dat dankzij de Kramp Run weer meer kinderen kunnen genieten laten van sporten en spelen.

Kramp Run en Kanjers voor Kanjers: Samen Sterk!

Voor meer informatie over Manege Zandewierde kijk op http://www.manegezandewierde.nl/website/doelstelling/