Kramp Run en Kanjers voor Kanjers ondersteunen Manege Zandewierde

Een gulle schaterlach, spontaan meer gaan praten, een bal gooien door een korf al zittend op het paard of ‘paarden voetbal spelen’. Maar ook volop in galop de paardenbak rond. Dit zijn zomaar  wat indrukken van de speciale paardrijles op manege Zandewierde.

Zandewierde is een prachtige manege gelegen in het weidse landschap van Nieuw Wehl. De manege is vooral gericht op kinderen en volwassenen met een lichamelijke, zintuigelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Het is geweldig om te zien hoe speciaal opgeleide instructeurs met liefde voor het vak, samen met enthousiaste vrijwilligers klaar staan om de kinderen te begeleiden.

Elke dinsdagavond komen deze kinderen om te genieten van hun paardrijles. “Hidde verheugt zich er altijd de hele dag al op. Het is heerlijk ontspannend voor hem. Hij gaat er meer en beter van praten”, vertelt zijn moeder. Voor andere kinderen is het goed voor de rompballans, of om de spierkracht te vergoten, maar bovenal is ontspanning en plezier van de gezichten van de kinderen en hun begeleiders af te lezen.

Mede door de opbrengst van de Kramprun 2016 kunnen een aantal kinderen van deze les genieten en heeft Manege Zandwierde heel veel paardrij- en spelmateriaal kunnen aanschaffen. Hierbij denkend aan: veiligheidsbeugels, een aangepast paardendek, kleuren teugels, paarden voetbal, prachtig spel- en oefenmateriaal en nog veel meer. Hierdoor kunnen de lessen nog beter en doelgerichter aangeboden worden.

Op dinsdag 17 januari 2107 waren Kanjers voor Kanjers en de Kramprun Varsseveld te gast op Zandewierde. We hebben er van genoten om te zien hoe deze manege gerund wordt door een groep liefhebbers en vrijwilligers.