STICHTING

Het ontstaan van Stichting Kramp Run Varsseveld
De Kramp Run is in 2011 ontstaan uit een initiatief van de Achterhoekse atletiekverenigingen: Atletico ’73 (Gendringen), Argo Atletiek (Doetinchem), AVA’70 (Aalten) en Stichting Gert-Jan Wassink Running Movements.

Hoe het begon…

Gert-Jan Wassink, meervoudig medaillewinnaar bij de Nederlandse Kampioenschappen  en Jan Rademaker, destijds voorzitter bij AVA ’70 ontmoetten elkaar in 2010 bij de Zwarte Cross. Beiden liepen met het idee rond om een hardloopwedstrijd in hun eigen dorp Varsseveld te organiseren. Al jaren werd hier namelijk geen hardloopwedstrijd gehouden. Gert-Jan, lid van Argo Atletiek in Doetinchem betrok zijn vereniging erbij en ook Atletico ’73 uit Gendringen wilde graag samenwerken.

Kramp

Omdat de Kramp Groep sponsor van Gert-Jan was (en nog steeds is!) en de run helemaal in het beleid van deze totaalleverancier van gereedschappen en agrarische onderdelen past: Gezond, Vitaal en Ontspanning, heeft de Kramp Groep, onder leiding van Hans Scholten, zich volledig achter deze run geschaard. De insteek van de samenwerking hierin is dat alle inleg van de Businessrun één op één naar een regionaal doel gaat. De link naar Stichting Kanjers voor Kanjers werd gauw gelegd. Deze Achterhoekse stichting zet zich in om kinderen met een beperking op een prettige manier te laten sporten.

Om een breed publiek te krijgen werd de Toprun georganiseerd, maar ook een laagdrempelige 5 km Recreantenrun, Businessrun en een Kidsrun, waarvoor de schooljeugd elk jaar actief wordt benaderd. Vanaf de eerste Kramp Run, in 2011, doet een verbazingwekkend aantal deelnemers mee en ook de publieke belangstelling is nog steeds enorm.

 

Autobaanloop (1984) en Spoorstraatloop (1985-1990)

Ter ere van de opening van het stuk snelweg tussen Varsseveld en Doetinchem werd in 1984 de Autobaanloop gehouden. Dit was tevens de allerlaatste wedstrijd van voormalig Nederlands recordhouder op de 5 en 10 km en voormalig AVA’70 lid, Gerard Tebroke. Het parcours ging van Varsseveld naar Doetinchem en weer terug over de snelweg die iets later in dat jaar werd opengesteld. De totale afstand was 25 km. Gerard werd tweede, achter Guido Sasse. Verder bestond deze wedstrijd uit een 5 km- en een 10 km-loop, waarbij ook de atleten op de 10 km-loop de A18 voor zichzelf hadden. De 5 km bleef in Varsseveld rondom de kerk. De zes jaren daarna werd deze loop voortgezet met de Cityloop, waarvan de laatste drie jaar als Spoorstraatloop, omdat de ondernemers aan de Spoorstraat optraden als sponsor. Hieraan deed de gehele regionale top mee en werden er op de 5 km en 10 km snelle tijden gelopen. De allerlaatste Spoorstraatloop vond plaats in 1990, als voorprogramma van een etappe van Olympia’s wielerronde van Nederland. Gerrit Dijkslag uit Aalten, vanaf de oprichting bestuurslid van de Kramp Run, won de 5 km in een tijd van 16:27 min.

 
 

AVA`70, Aalten

AVA '70 is een snelgroeiende vereniging en heeft inmiddels ruim 600 leden, waaronder 250 pupillen en junioren. Presteren mag, maar gezelligheid en plezier staan bij AVA '70 voorop. Daarom is in 2017 binnen de vereniging Team Happy Code opgericht. Een enthousiast team, dat bestaat uit jongeren en volwassenen, organiseert jaarlijks activiteiten voor C en D junioren. Dit om de kinderen tussen de 12 en 15 jaar bij de club te houden. Door het enthousiaste trainerskorps bij de jeugd wordt het groepsgevoel versterkt. Ook organiseert AVA '70 meerdere hardloopwedstrijden, zoals de OWM Koningsloop, de Gerard Tebroke Memorialloop, de Alfa Grachtenloop en vier zaterdagen Boekelder Crosscompetitie. Wedstrijden waar honderden regionale, maar ook nationale lopers op af komen. De tientallen vrijwilligers die AVA '70 elke keer kan inzetten, helpen enorm bij het slagen van de activiteiten en vormen de kurk waarop de vereniging drijft. De club waardeert de inzet van de vrijwilligers en zorgt voor een passende beloning.

AVA`70 heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil dit in de praktijk ook laten zien. Enkele grote acties bleken een enorm succes en samen met een flinke subsidie heeft de vereniging maar liefst 60 zonnepanelen laten monteren op het dak van het clubhuis. Tevens wordt het afval gescheiden en is de verdere ontwikkeling van duurzaamheid als een aandachtspunt in het beleid op termijn opgenomen.

In 2020 bestond de atletiekvereniging 50 jaar. Vanwege het coronavirus is besloten om diverse activiteiten, waaronder een grote feestavond, te verplaatsen naar 2021. Daarnaast toont AVA`70 haar maatschappelijke betrokkenheid door deel te nemen aan een aantal activiteiten in het kader van “75 jaar Vrijheid.”

Ook de samenwerking met andere atletiekverenigingen in de regio wordt gezien als waardevol. Denk bijvoorbeeld aan de meerkampwedstrijden van de pupillen en senioren. Ook zijn er uitstekende grensoverschrijdende contacten met daaraan gekoppeld enkele hardloopactiviteiten. Al vanaf het begin is AVA '70 samen met ARGO en Atletico '73 betrokken bij de organisatie van de Kramp Run. En mét succes! Jaarlijks is dit hardloopfeestje al vroeg uitverkocht en bruist Varsseveld van de energie!

We gaan er weer voor…..

WWW.AVA70.NL


ARGO Atletiek, Doetinchem

Voor iedereen

ARGO Atletiek is een actieve vereniging met voor iedereen, van elk niveau en van elke leeftijd, een passend aanbod. Als je je prestaties wilt verbeteren ben je bij ons aan het juiste adres, maar ook als je gewoon op een ontspannen manier gezond wilt bewegen. Alle trainingen staan onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainers. Naast de technische trainingen voor de jeugd zijn er dagelijks loopgroepen op diverse niveaus. Ook vindt eens per week de bootcamp plaats en bieden we wekelijks meerdere wandeltrainingen aan. Naast sportieve wandelgroepen is er een speciale wandeltraining voor chronisch zieken. Tweemaal per jaar start er een beginnerscursus, waarbij je in 7 weken tijd op een laagdrempelige manier kunt kennismaken met de loopsport en met onze vereniging.  

Plezier 

Met plezier trainen vinden wij de belangrijkste drijfveer om persoonlijke doelen te behalen en om in beweging te komen en te blijven. Goede faciliteiten dragen daar mede aan bij, net als een fijne sociale omgeving. Op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem ligt een prachtige 6-baans atletiekbaan, met aangrenzend het Gert Jan Wassink crossparcours. In het clubhuis ‘Baan 9’ bevinden zich de kleedkamers en een kantine, waar je na afloop van de training gezellig kunt napraten met je trainingsmaatjes. Dat bij ARGO bewegen en gezelligheid hand in hand gaan zie je ook terug buiten de vaste trainingsmomenten en wedstrijden. Bijvoorbeeld in activiteiten die de loop- en wandelgroepen zelf organiseren en ook in de ‘Laatste Zondag van de Maand Duurloop’ vanaf een andere locatie, waar altijd veel mensen op af komen.    

Wedstrijden 

Voor de jeugd met ambitie heeft ARGO een Topteam. De lopers van dit topteam strijden samen met de talenten van andere clubs bij de Kramp Run om het Achterhoeks Kampioenschap. Naast dat ARGO nauw betrokken is bij de organisatie van de Kramp Run, organiseert de club jaarlijks ook de Halve Marathon van Doetinchem en de BAX 5x5 Estafetteloop. Een andere belangrijke wedstrijd op de Achterhoekse loopkalender is de Montferlandrun. Deze wedstrijd wordt onder auspiciën van ARGO georganiseerd.  


Contact
Heb je interesse? Kom langs tijdens een van de vele trainingsmomenten of meld je aan via de website.
Adres: Sportpark De Bezelhorst,
Bezelhorstweg 87, 7009 KK Doetinchem.
Website: www.argoatletiek.nl
Facebook: www.facebook.com/ARGOatletiek/


ATLETICO’73, Gendringen

Atletico’73
Met ruim 450 leden kan Atletico’73 trots zijn op een bloeiende vereniging. Veel nieuwe ontwikkelingen waaronder een mooie nieuwe atletiekbaan die in april 2017 officieel geopend werd. Een vereniging met veel mogelijkheden. Iedereen kan bij ons trainen op zijn of haar eigen niveau. Er
zijn recreanten groepen, een MILA-groep, (halve) marathongroep, baanatletiek voor pupillen,
junioren, senioren en masters, maar ook een sportief wandelgroep. Naast het trainen op de baan
wijken de trainers van Atletico’73 in het voorjaar en de zomer uit naar het nabijgelegen Engbergen.
Ook in de weekenden wordt er het hele jaar door fanatiek gelopen in de bossen en heuvels van
Montferland. Een mooie combi van lopen en kracht!  

Dalind-groep

Een van de groepen waar sporten met een beperking tot uiting komt is de Dalind-groep. Dalind staat voor: Door Atletiek Leer Ik Nieuwe Dingen. Binnen de groep trainen mensen met een stoornis in het autistisch spectrum. Er is gebleken dat mensen met een stoornis in het autistisch spectrum vaak buiten de boot vallen in reguliere trainingen. Reden voor Atletico’73 om hier in 2007 na een verzoek van een ouder gehoor aan te geven. En met succes! Wil je meer informatie hierover, kijk dan op onze
website.  

Krachtruimte
Atletico’73 beschikt over een mooie ruimte waar onze atleten kunnen werken aan een stukje kracht,of ze kunnen tijdens het herstel van een blessure toch een aangepast programma volgen zodat zij langzaam weer kunnen deelnemen aan de reguliere trainingen. Een medische commissie is in het leven geroepen om niet alleen de atleten maar ook de trainers te begeleiden bij preventie en herstel.  

Evenementen
Atletico’73 organiseert elk jaar het GUV Rondje Oude IJsselstreek, vroeger beter bekend als de 7 Dorpen Loop. Een hardloopevenement in estafettevorm, 7 lopers en een fietser die de lopers begeleidt door de gemeente Oude IJsselstreek. De Engbergenloop in februari, uitdagend door de hoogteverschillen die de route kent. In september 2018 zal ook het evenement “Samenloop voor Hoop” op en rond de baan plaatsvinden.
Dit is een wandelestafette van 24uur, wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom dit evenement wordt een speciaal programma samengesteld vol muziek en activiteiten.  

Kramp Run
Ook de Kramp Run is een evenement waar Atletico’73 bij betrokken is. Samen met de verenigingen AVA’70 en Argo Atletiek maken ze er elk jaar weer een feestje van. Niet alleen voor de deelnemers die vleugels lijken te krijgen door de aanmoedigingen van het publiek dat overal langs het parcours staat opgesteld, maar ook voor de kinderen die mede door de opbrengst van de Kramprun eens in het zonnetje gezet kunnen worden door de samenwerking met Kanjers voor Kanjers. Ook dit jaar zetten wij ons weer in om dit mogelijk te maken met uw hulp!

www.atletico73.net
https://nl-nl.facebook.com/Atletico73
https://www.instagram.com/av_atletico73/

© Kramp Groep 2020

Plaats onze banner op je eigen site!

Standaard html code. Kopieëer deze code en plak het op uw site.