RACERUNRaceRun

Ook zal dit jaar de RaceRun weer een onderdeel zijn van de Kramp Run! Sporten is belangrijk, ook voor mensen met een fysieke beperking. Hiervoor wil de Kramp Run zich sterk maken.
RaceRunners (alle leeftijden) strijden tegen elkaar. Moedig hen met z’n allen aan!

Over de Run
Alle RaceRunners starten gezamenlijk bij de kerk. De looptijd is maximaal 15 minuten. In deze tijd probeert de deelnemer zoveel mogelijk rondes om de kerk te lopen. Een ronde is 275 meter. Zover mogelijk komen is het grote doel. Deelnemers worden gehuldigd. Het parcours bestaat volledig uit klinkerverharding. Voor de RaceRunners zijn vlakbij de start parkeerplaatsen gereserveerd. Daarnaast is bij de start en finish een invalidentoilet aanwezig. Deelnemers dragen voor eigen veiligheid en die van andere deelnemers, een helm.

Wat is RaceRunning?
Een RaceRunner is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen en volwassenen kunnen zich hiermee voortbewegen door hard te lopen. Andere loopfietsen (zoals een A-linker) zijn ook toegestaan.

Doelgroep
De RaceRunner is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel als ondersteuning nodig hebben. Voor deze groep is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen.
Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Meer informatie
Ben je op zoek naar een locatie waar men RaceRunnertrainingen geeft of wil je meer weten? Kijk op www.racerunning.nl.
Voor vragen over de RaceRun op zaterdag 10 september 2022 kun je terecht bij Elouise Kol

telefoonnummer 06-39752745
elouise1975@gmail.com

 


Kosten:

Kosten RaceRun € 7,50

Programma 10 september 2022

Start 16.50 uur