Zwembad ’t Spilbroek blij met schenking tillift

 

Zwembad ’t Spilbroek blij met schenking tillift

Mindervaliden kunnen voortaan veilig en gemakkelijk het water in van zwembad ’t Spilbroek in Neede. Kanjers voor Kanjers heeft met de opbrengst van de Kramp Run een tillift geschonken, die onlangs feestelijk in gebruik is genomen.

Dylan Wanink (13) uit Noordijk initieerde samen met zijn vader Han Wanink en leerkracht Raymond de Klundert van SO De Leeuwerikschool de aanvraag voor de lift bij Kanjers voor Kanjers. De (oud-) leerling van de Leeuwerikschool moest altijd geholpen worden door twee mensen om het zwembad in- en uitgetild worden. Met deze tillift kunnen mensen met een lichamelijke beperking eenvoudig in het water getild worden

De opbrengst van de Kramp Run – jaarlijks georganiseerd in Varsseveld – gaat al sinds de allereerste editie naar Kanjers voor Kanjers. De opbrengst van de derde editie heeft bijgedragen aan het feit dat zwembad ’t Spilbroek in Neede nu de gelukkige bezitter is van een tillift. Voor alle mensen met een lichamelijke beperking in de omgeving van Neede is het nu mogelijk om binnen enkele kilometers van hun woonhuis te sporten. Sport en spel voor iedereen mogelijk maken; voor zowel Kanjers voor Kanjers als voor de Kramp Run een prachtig streven.